•  

Our Top Course
Pengembangan Media Foto
( 16 Sections)
 
Komunikasi Pembelajaran
( 16 Sections)
 

Course Industrial Microbiology

Program Studi S1 Biologi UNESA

 
Card image

Course Description

This course examines the application of microbiology concepts in the industrial sector which includes microbial criteria that can be used in the industrial sector, optimization of microbial growth for production, microbiological monitoring of industrial products, bioreactors, microbes that play a role in the industrial sector and their products, as well as Hazard Analysis Critical Control Points. Food production uses the services of microbes. Microbes spoil food and cause poisoning. This course is presented in theoretical and practical form.

Program Objectives (PO)


Aktifitas Pembelajaran

  • Pertemuan 1
    Ruang lingkup mikrobiologi industri
    • Date  6 September 2024

  • Pertemuan 2
    Konsep industri fermentasi
    • Date  13 September 2024

  • Pertemuan 3
    Peranan mikrobia dalam industri fermentasi
    • Date  20 September 2024

  • Pertemuan 4
    Kinetika pertumbuhan mikrobia
    • Date  27 September 2024

  • Pertemuan 5
    Optimasi pertumbuhan mikrobia untuk industri
    • Date  4 Oktober 2024

  • Pertemuan 6
    Optimasi pertumbuhan mikrobia untuk industri dalam bioreaktor
    • Date  11 Oktober 2024

  • Pertemuan 7
    Proses penghasilan produk industri fermentasi
    • Date  18 Oktober 2024

  • Pertemuan 8
    • Date  25 Oktober 2024

  • Pertemuan 9
    Produk-produk hasil industri fermentasi bahan pangan
    • Date  1 November 2024

  • Pertemuan 10
    Produk-produk hasil industri fermentasi bahan pangan
    • Date  8 November 2024

  • Pertemuan 11
    Peran mikrobia dalam menghasilkan produk industri untuk kesehatan
    • Date  15 November 2024

  • Pertemuan 12
    Peran mikrobia hasil rekayasa genetika dalam menghasilkan produk industri
    • Date  22 November 2024

  • Pertemuan 13
    Peranan mikroba dalam kerusakan bahan dan hasil industri pertanian
    • Date  29 November 2024

  • Pertemuan 14
    Pengawasan produk industri yang dihasilkan oleh mikrobia
    • Date  6 Desember 2024

  • Pertemuan 15
    Konsep Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP)
    • Date  13 Desember 2024

  • Pertemuan 16
    • Date  20 Desember 2024

References

Lecturer

MAHANANI TRI ASRI
MAHANANI TRI ASRI
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

PRAMITA YAKUB
PRAMITA YAKUB
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

GUNTUR TRIMULYONO
GUNTUR TRIMULYONO
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

LISA LISDIANA
LISA LISDIANA
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

Video Images
Preview this course
 
 
  • Program StudiS1 Biologi
  • Semester7
  • Lectures4
Difficult Things About Education.
$75$10