•  

Our Top Course
Pengembangan Media Foto
( 16 Sections)
 
Komunikasi Pembelajaran
( 16 Sections)
 

Course Food Security

Program Studi S1 Gizi UNESA

 
Card image

Course Description

Conduct studies and provide an understanding of the food and nutrition system, the concept of food security, the food and nutrition awareness system (SKPG), food ingredient maraca (NBM) and expected food patterns (PPH). Assessment of food and nutrition problems based on the results of family consumption surveys. Learning is carried out by applying a scientific approach. The learning model applies contextual learning. Learning activities include face-to-face in the form of lectures, group discussions, observations, surveys and presentations. Forms of lecture assignments include written tests, consumption surveys, and presentations.

Program Objectives (PO)

  • CPMK 1 Mahasiswa memahami sistem pangan dan gizi di masyarakat sesuai indikator ketahanan pangan
  • CPMK 2 Mahasiswa mampu melakukan survey konsumsi pangan masyarakat di level keluarga dan wilayah
  • CPMK 3 Mahasiswa mampu melakukan analisis ketahanan pangan berbasis data ketersediaan pangan dan konsumsi makan masyarakat

Aktifitas Pembelajaran

  • Pertemuan 1
    Kegiatan perkuliah ketahanan pangan
    • Date  2 September 2024

  • Pertemuan 2
    Sistem pangan dan gizi
    • Date  9 September 2024

  • Pertemuan 3
    Konsep ketahanan pangan
    • Date  16 September 2024

  • Pertemuan 4
    Indikator ketahanan pangan
    • Date  23 September 2024

  • Pertemuan 5
    Sistem kewaspadaan pangan dan gizi (SKPG)
    • Date  30 September 2024

  • Pertemuan 6
    Kerawanan pangan
    • Date  7 Oktober 2024

  • Pertemuan 7
    Menganalisis kerawanan pangan menggunakan FSVA
    • Date  14 Oktober 2024

  • Pertemuan 8
    Evaluasi Tengah Semester / UjianTengan Semester
    • Date  21 Oktober 2024

  • Pertemuan 9
    NBM
    • Date  28 Oktober 2024

  • Pertemuan 10
    PPH
    • Date  4 November 2024

  • Pertemuan 11
    Menganalisis ketersediaan pangan masyarakat berbasis NBM
    • Date  11 November 2024

  • Pertemuan 12
    Menganalisis ketersediaan pangan masyarakat berbasis NBM
    • Date  18 November 2024

  • Pertemuan 13
    Menganalisis ketersediaan pangan masyarakat berbasis NBM
    • Date  25 November 2024

  • Pertemuan 14
    Menganalisis keragaman konsumsi pangan masyarakat berbasis PPH
    • Date  2 Desember 2024

  • Pertemuan 15
    Menganalisis keragaman konsumsi pangan masyarakat berbasis PPH
    • Date  9 Desember 2024

  • Pertemuan 16
    Menganalisis keragaman konsumsi pangan masyarakat berbasis PPH
    • Date  16 Desember 2024

Lecturer

FITRIANA NUGRAHENI
FITRIANA NUGRAHENI
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

AMALIA RUHANA
AMALIA RUHANA
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

YUNI NURWATI
YUNI NURWATI
  • 215,475 Reviews4.8 Rating

Video Images
Preview this course
 
 
  • Program StudiS1 Gizi
  • Semester4
  • Lectures3
Difficult Things About Education.
$75$10